A teljes cikk itt tekinthető meg: https://secretstories.hu/eskuvoi-inspiraciok/foto-video/szlavik-bendeguz-fairy-on-canvas/

“Szerintem minden fotós kollégának feladja a leckét, amikor a kedvenc képeiről kérdezik. Én legalábbis több napja próbálom összeállítani a listát, de valahogy mindig más lesz a végeredmény. Nehéz a több évnyi képmennyiségből és megannyi maradandó pillanat közül kiválasztani a”leg”-eket, talán nem is lehet. Minden esküvő más és más miatt emlékezetes és a maga módján az összes „leg”. A lista alapján, ami most előttünk van, elmondhatom, hogy összességében a spontán pillanatok, érzelmek, amiktől nálam jó egy kép. Minden fotózás során próbálom ezeket keresni.”

#1

A fotósnak rendkívül nagy a felelőssége. Amit a kívülállók csak egy-egy jól beállított képnek gondolnak, idővel történetet mesélnek el. A képen Kathi látható a nagypapájával, aki a képen vidáman koccintott az unokájával majd később az oltárhoz is vezette őt. Ám, az élet úgy hozta, hogy sajnos az esküvő után pár nappal elhunyt. Maga a pillanat gyönyörűsége és a képhez kötődő történet miatt sorolom a kedvenceim közé. 1000-szer is megnéztem már. Az a mosoly…

#2

A szertartás alatt folyamatosan figyelem az örömszülőket, közeli hozzátartozókat. Nem szeretnék semmi fontos pillanatról lemaradni. Örömkönnyek, boldogság, az előtérben pedig a pár egyik legfontosabb pillanata a fogadalom. Tökéletes pillanat, ami már sosem veszik el.

#3

Az érzelmek több féle módon is megjelenhetnek. Ezért szeretem annyira, amivel foglalkozom. Hatalmas töltést tud adni, amikor párokkal találkozom, mint Emese és Gábor. Nehéz is ilyen hétvége után visszacsöppenni a „valóságba”.

Amikor hétről hétre csak a jót és szépet látom, kicsit át tudja rendezni az értékrendem . Talán ezért is mondják sokunkra, hogy mintha álomvilágban élnénk… 🙂

#4

Az utómunka során igyekszem mindent az eredeti valójában ábrázolni. Szeretem az egyszerűséget, természetességet, letisztult megjelenést.

#5

Minden helyszínen lehet jó képet készíteni, csak körbe kell nézni (és a gyönyörű Daalarna ruha is sokat segít ebben 🙂 ). Néha elég nagy képzelő erő kell hozzá, de működik. Ez a kép a Várkert Bazárban készült. Sokszor van szerencsém ott fotózni és közben sokat nézem a többi fotóst is. Ki hogy dolgozik, miben látja a fantáziát, hová állítja a párt. Valamiért én mindig az ellenkező irányba indulok el. 🙂

#6

A kreatív fotózás elején igyekszem minél több instrukciót adni. Általában ezekből a képekből semmit nem használok fel, mert nem magamat, hanem a párt szeretném viszontlátni a képeken. Ugyanakkor nagyon jól oldja a fotózás kezdeti feszültségét, aztán pedig előtérbe kerül a pár egyénisége.

#7

Legtöbbször, amikor meglátom a helyszínt, már körvonalazódik bennem az utómunka stílusa is. Aztán otthon a gép előtt némelyik kép egy egész más értelmet nyer. Amikor elkezdtem Reninél és Dávidnál a fotózást, nagyon felhős volt az ég. Laposabb fények, komorabb hangulat. Aztán egy pillanat alatt kisütött a nap és fénybe borította a párt. …mintha az égből léptek volna elő. Nagyon megragadott ez a pillanat. (Reni és Dávid nagy napjáról részletesen is beszámoltunk, ide kattintva.)

#8

Az esküvőn sok mindent meg lehet rendezni, be lehet állítani, de az időjárás nem tartozik közéjük… Amikor beborul és elkezd esni, a pár elkeseredik, én pedig örülök az újabb lehetőségeknek.

#9

Álljunk fel szépen, mindenki a kamerába nézzen, mosolyogjunk! – köszönöm!

#10

Hihetetlen, de a képen lévő összes ember mosolyog. Egy pillanatra csak kettejüké volt a világ!

#11

FOTÓK: SZLÁVIK BENDEGÚZ / FAIRY ON CANVAS (WEBOLDAL)

Most is kiráz a hideg, ha visszagondolok a tűz körüli táncra, éneklésre és a kántálásra. Hihetetlen élmény volt!